Ejot līdzi laikam, mēs apzināmies, ka šobrīd efektīvās evaņģelizācijas metodes būtiski atšķiras no tām, kas tika izmantotas vēl tikai pirms dažiem gadu desmitiem. Diemžēl, vairumu sabiedrības šobrīd vairs nav iespējams uzrunāt ar homīlijām baznīcā. Ir jārēķinās, ka milzīga sabiedrības daļa šobrīd informāciju iegūst, tostarp par dzīvi un dzīves jēgu, no sociālajiem tīkliem. Tie joprojām ir lielisks un galvenais instruments komunikācijai ar aktīviem ticīgajiem vai patiesības meklētājiem.

Neskaitāmas dvēseles nesaņem Evaņģēlija gaismu, jo mēs maz izmantojam vai vispār neizmantojam sociālo tīklu dotās iespējas! Tās ļauj uzrunāt ne tikai ticīgos, bet arī visplašākās iedzīvotāju masas, ar mūsdienu komunikācijas līdzekļu palīdzību. Sociālie tīkli šobrīd ir galvenie informācijas nesēji visās sabiedrības dzīves jomās. Tie dod iespēju nodrošināt daudz efektīvāku evaņģelizācijas gaitu, it īpaši jaunās un vidējās paaudzes iedzīvotāju vidū. Turklāt tie ļauj evaņģelizācijas vēsti nest tālu ārpus aktīvi ticīgo katoļu vides, uzrunājot tos, kuriem šī vēsts ir visvairāk nepieciešama, kā arī neticīgos.

Sociālajos tīklos dominē tā saucamā skrollošanas kultūra, proti, to lietotāji nelasa garus rakstus, bet gan īsus tekstus, skatās fotogrāfijas vai īsus video. Tas mums ir jāizmanto, kā evaņģelizācijas instruments un līdzeklis jau šodien.

Tādēļ esam uzsākuši jaunu evaņģelizācijas projektu, kas paredz īsu videoklipu veidošanu un izvietošanu sociālajos tīklos, lai kristīgo vēsti mūsdienu pasaulē padarītu pieejamāku un saprotamāku ikvienam. Lai to paveiktu, nepieciešama maksimāla garīdznieku, ordeņu un laju, it īpaši sabiedrībā pazīstamu personību un uzņēmēju, kā arī dažādu jomu speciālistu iesaiste. Līdz ar to šī projekta īstenošana pietiekamā apmērā nav iespējama bez jūsu atbalsta!

To īstenojot, vēlamies arī uzrunāt, stiprināt, atbalstīt un iedvesmot aktīvus ticīgos, kas apmeklē dievkalpojumus, ir atvērti Baznīcas mācībai un ticības jautājumiem, un izmanto arī Baznīcas klasiskos komunikācijas kanālus.

Šī projekta ietvaros tiek attīstīta sociālo tīklu platforma ar nosaukumu Baznica.TV:

Facebook – BaznicaTV;

Youtube – BaznicaTV;

Instagram – baznicatv;

TikTok – @baznicatv;

Veidojamo videomateriālu programma gada griezumā ietver šādu tematiku:

  • Informācija par Katoļu Baznīcas organizācijām;
  • Katoļu Baznīcas ordeņi;
  • Baznīcas ziedojumu vajadzības;
  • Informācija par Laju apvienībām;
  • Katehēze – dekalogs – sakramenti – sakramentālijas;
  • Latvijas starpdiecēžu dievnami – draudžu dzīve;
  • Baznīcas svētku dienas (liturģiskais kalendārs – pēc rubricellas);
  • Baznīcas viedokļa paušana uz aktuālajiem Baznīcas paziņojumiem sabiedrībā (objektīvu – ar Bīskapu konferenci saskaņotu informāciju).;
  • Liecības no uzņēmējiem un slavenībām;
  • Sestdienās – ieskats svētdienas Svēto Rakstu skaidrojumā;
  • Atbildes uz aktuālajiem jautājumiem no skatītājiem;
  • uc. tēmas.

Galvenais šī projekta atbalstītājs ir “Svētā Meinarda mantojuma fonds”. Fonda goda dibinātājs ir Viņa Eminence Jānis Kardināls Pujats, padomnieku konventa priekšsēdētājs Eks. Zbigņevs Stankevičs, fonda valdes priekšsēdētājs ir Latvijas armijas ģenerālis Juris Vectirāns, savukārt valdes locekļi – Ekselence Andris Kravalis un Renārs Circenis.

Fonds jau sevi ir apliecinājis kā organizācija, kura ir finansējusi:

  1. ilgstoši Latvijas Romas Katoļu Baznīcas kūriju juridisko jautājumu risināšanā;
  2. izdevniecības “Vox Ecclesiae” Pāvesta Benedikta XVI triloģijas “Jēzus no Nācaretes” pirmo divu grāmatu atkārtotā izdevuma izdošanu;
  3. TV sižetu un raidījumu sagatavošana, kā arī to translēšanu Kristus Dzimšanas svētkos, Kristus Augšāmcelšanās svētkos un Sv. Meinarda svētkos, Latvijas Televīzijas kanālos.
  4. breviāra tulkošanas projektu;
  5. organizāciju “Caritas Latvija”;
  6. Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcu.

Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs kā atbildīgo par projektu no Baznīcas puses ir nozīmējis priesteri Modri Lāci.

Projekta īstenošanā var iesaistīties, arī sazinoties ar tā kontaktpersonu Renāru Circeni (mob. 25946872, e-pasts: info@baznica.tv).

Projektu var atbalstīt arī finansiāli, ziedojumam izmantojot šādus rekvizītus:

Svētā Meinarda mantojuma fonds

Reģistrācijas Nr. 40008296581

Adrese: Rīga, Mazā Pils iela 2A, LV-1050

Banka: AS “SEB banka”

Konts: LV12UNLA0055003374513

SWIFT: UNLALV2X

Ziedojuma mērķis: Evaņģelizācijai sociālajos tīklos